אוכל בטוח

הדרכה

הדרכה כל הצוות למודעות לבטיוחת מזון היא חלק בסיסי בניהול תכנית בטיחות מזון HACCP

אחת הבעיות המרכזיות בענף המסעדות היום היא כוח אדם. רגולציה, גיוס, הכשרה, תחלופה מתמדת וכד'.

אוכל בטוח מציע תכניות הדרכת בטיחות מזון לעובדי מטבח והסעדה לפי רמת המגע עם אוכל ורמת הידע הנדרש לתפקיד.

בעלים / מנהל / סושף / טבח / בר / מלצר / ניקיון / ונאמן בטיחות מזון / תברואה

אוכל בטוח מאפשר לכל העובדים לעבור את ההדרכות מכל מקום ובכל זמן שירצו מהטלפון האישי שלהם.

חשוב: ההדרכות לא נועדו לשמש חלופה לחפיפה מלאה בסביבת העבודה, להסברים או פיקוח.

ע"פ תקנות משרד הבריאות, כל עסק הסעדה ובכל שעות הפעילות חייב להיות לפחות עובד אחד בעל הסמכת "נאמן בטיחות מזון/תברואה". נאמן בטיחות הוא חלק במנגנון הבקרה והפיקוח של משרד הבריאות להבטחת ייצור מוצרי מזון בטוחים.

זאת תמונה של תוכנת אוכל בטוח קורס בטיחות מזון דיגיטלי

הדרכת HACCP

מה זה HACCP?

HACCP היא שיטת ניהול בטיחות מזון המקובלת בעולם לתעשיית המזון. מסעדות, קייטרינגים ומפעלי מזון מחויבים לעמוד בדרישות התכנית כדי להבטיח אוכל בטוח ללקוחות והסועדים.

המטרה העיקרית של HACCP היא להתמקד בנקודות קריטיות של התהליך ולוודא שלא יהיו שם בעיות.

כל מי שמעורב בתהליך הכנת/הגשת האוכל צריך להיות מודע לחשיבותם של נהלי והרגלי העבודה.

הדרכת בטיחות בעבודה - מטבח

בטיחות בעבודה מתמקדת בבטיחות העובדים ולא בבטיחות המזון. עבודה משותפת בין ההנהלה לצוות העובדים וקידום נושא בטיחות בעבודה תורמת לצמצום תחלופת עובדים ושיפור בטיחות המזון בעסק.

הדרכת אוכל בטוח - הדרכה בסיסית

הדרכת אוכל בטוח - הדרכה בסיסית מיועד לכל עובד בתחום המזון בעל מעורבות נמוכה או משנית בתהליך הכנת המזון. כלומר עובדים שאינם מכינים או מבשלים את המזון אלה עובדי שירות, הגשה, בר, ניקיון וכד'.

המדריך נועד להזכיר את החשיבות של הכנת האוכל בהיגיינה גבוהה ואת הצורך להכין את האוכל בסביבה נקייה, היגיינית ובטוחה.

בסיום ההדרכה:

  • תבינו את החשיבות של בטיחות מזון

  • תדעו מה גורם לאוכל להיות לא בטוח

  • תבינו את התוצאות של אוכל לא בטוח

  • תזהו פעולות שמבטיחות בישול בטוח בהיגיינה טובה ונכונה

הדרכת אוכל בטוח - טבחים / מנהלים

הדרכת אוכל בטוח - טבחים/מנהלים מיועדת לטבחים, מנהלים וכל עובד שלוקח חלק בהכנת המזון משלב קבלת הסחורה ועד להגשה הסופית.

המדריך נועד להזכיר את החשיבות של הכנת האוכל בהיגיינה גבוהה ואת הצורך להכין את האוכל בסביבה נקייה, היגיינית ובטוחה.

בסיום ההדרכה:

  • תדעו מושגים בסיסיים לניהול מטבח בטוח

  • תדעו מה הפעולות הדרושות להכנת אוכל בטוח

  • תבינו איך מטבח שמגיש אוכל בטוח פועל

  • תזהו פעולות שמבטיחות בישול בטוח בהיגיינה טובה ונכונה