ניהול עסק בתחום המזון דורש דיוק בתהליכים רבים בהשוואה לכמעט כל עסק אחר. כל מסעדן מנוסה יגיד לכם שההצלחה נמצאת בפרטים הקטנים. תחשבו על המסעדות שאי פעם הרשימו אתכם/ן. מה רמת הירידה לפרטים במסעדה? אני בטוח שכל פרט היה מתוכנן, מנוהל וחזר על עצמו באופן מדויק לכל האורחים הפוקדים את המקום.
רמת ביצוע מדויקת ועקבית דורשת הרבה צ'ק ליסטים שיורדים לפרטים הקטנים ביותר ומבוצעים בקפידה.
אוכל בטוח מאפשר לכל העובד למלא את הצ'ק ליסטים הרלוונטיים לפי תפקידו, בזמן הנדרש ומהטלפון האישי.
סימון משימה שבוצעה מאשר שהמשימה בוצעה ברמה הנדרשת.
צ'ק ליסטים הם חלק קריטי ומרכזי בניהול תכנית בטיחות מזון HACCP.
לצ'ק ליסטים המצורפים יש להוסיף רשימות ברורות ומפורטות לכל משימה שחוזרת על עצמה במסעדה או במטבח.
לדוגמה:
רשימת מטלות פתיחה לכל תפקיד
רשימת מטלות סגירה לכל תפקיד
רשימת ניקיון שבועית
עמידה התכנית בטיחות מזון HACCP מחייבת מילוי שוטף של הצ'ק ליסטים המצורפים.
מתעד את ביצוע המשימות השוטפות במסעדה מהפתיחה עד לסגירה.
יש להתאים אותו לצרכים המדויקים של העסק.
אפשר להוסיף שורות או לפנות אלינו ליצירת צ'ק ליסטים בהתאמה אישית.
לנוחיות הצ'ק ליסט מחולק לחלקים שונים ביום עם הפרדה בין המסעדה והמטבח.
צ'ק ליסט למילוי: בעלים/מנהל/שף
מהווה בסיס לדרישות תכנית בטיחות מזון HACCP
הצ'ק ליסט מודולרי וניתן להתאים אותו למטבח שלכם.
חובה לבצעה את המדידות הנדרשות כמופיע בצ'ק ליסט.
צ'ק ליסט למילוי: בעלים/מנהל/שף/סושף/טבח
מתעד את ביצוע משימות הניקיון במטבח מהפתיחה עד לסגירה.
צ'ק ליסט למילוי: בעלים/מנהל/שף/סושף/טבח
צ'ק ליסט המיועד למנהל המסעדה/מטבח בלבד, מהווה בדיקה ותיעוד לכך שתכנית בטיחות המזון HACCP עובדת.