כל מקום שמגיש מזון בעולם המודרני (ארה"ב, אירופה, קנדה, אוסטרליה ועוד) מחויב לעבוד לפי שיטת ניהול בטיחות מזון HACCP או בעברית "ניתוח סיכונים ונקודות בקרה קריטיות". דוכני אוכל רחוב, רשתות מזון מהיר, בתי קפה, ברים ומסעדות מישלן כולם נדרשים לאותה רמה כשמדובר בבטיחות מזון.
גם אלינו זה עומד להגיע ובינינו טוב שכך. הרי אף אחד מאתנו לא רוצה להיות הכותרות הבאה בעיתון על "אוכל מזוהם במסעדת..." או חס וחלילה "אורח נפגע בקפה...".
בעידן הדיגיטלי ביקורות/המלצות/דירוגים של האורחים שלנו הם קריטיים להצלחה. לפעמים ביקורת אחת יכולה להרוס מסעדה.
אוכל בטוח מאפשר לכל מפעל יצור מזון, קייטרינג, מלון או מסעדה לעמוד בתכנית בטיחות מזון HACCP ולהבטיח מוצר מזון בוטח ללקוח.
עסק כמו מסעדה שמייצר מחומרי גלם רבים ומגוונים מוצר סופי אותו אוכלים אנשים רבים חייב לנהל את בטיחות המזון בעסק ברמה גבוהה.
ניהול מסעדה דורש חזרה על פעולות רבות באופן עקבי וחסר פשרות על מנת לתת לאורחים חוויה ומוצר זהה כל פעם מחדש. לשם כך חייבים להקפיד על נהלים ברורים, וידוא ביצוע ותיעוד.
אולי זה מפתיע אבל 90% מהמשימות שמבצעים במסעדה חוזרות כמעט בכל המסעדות.
האוכל, המתכונים, הנראות ובעצם הכל שונה בין מסעדה אחת לשנייה אבל המטרה והתהליך דומים.
הזמנת חומרי גלם, קבלת סחורה, ייצור (בישול / הכנה), הגשה, גביית תשלום, ניקיון וחוזר חלילה.
מכיוון שאת התהליך כולו מלווה מחשבה על ניקיון והיגיינה כדי לא לזהם את המוצר הסופי החיבור בין משימות הקשורות לבטיחות מזון ומשימות הכלליות ברור.
פשוט, לאחר הרישום והרכישה מקבלים מייל לחיבור מהיר למערכת.
שלוש פעולות ואתם מנהלים את בטיחות המזון במסעדה:
התאמת חוקי הבית לפעילות המסעדה
מבקשים מהצוות לסיים את הדרכות
מציגים את הצ'ק ליסטים לשגרת הפעילות של המסעדה
היום יותר מתמיד בטיחות מזון מהווה תחום מרכזי בהכשרת עובדים בתחום ההסעדה.
אוכל בטוח מעניק לכל עובד בתחום ההסעדה הכשרה לפי דרישות התפקיד.
היום על פי החוק משרד הבריאות יכול לדרוש נוכחות של נאמן בטיחות מזון/תברואה בכל שעות הפעילות.
בנוסף, מפעלי יצור מזון כבר נדרשים ליישם תכנית בטיחות מזון HACCP, כחלק מיישום התכנית כל העובדים נדרשים לעבור הדרכה של אוכל בטוח.
אוכל בטוח היא החברה הראשונה בישראל שמציע קורסים בתחום בטיחות המזון בכל הרמות ולכל התפקידים.
כל הקורסים הם קורסים מקוונים שניתן לעשות מכל מקום ובכל זמן מהטלפון החכם של כל עובד.
הקורסים תואמים את רמת העובדים.
על מנת לאפשר לעסקים להוסיף את הדרכות אוכל בטוח באופן פשוט וזול תמחרנו את כל הקורסים במחיר נמוך ואחיד.
ברכישה מרוכזת של 12 הדרכות אוכל בטוח, תוכלו לבחור איזה הכשרה כל עובד מקבל בלי לחשוב על כמה זה עולה.
כלומר ב 504 ש"ח תכשירו 12 עובדים באיזה קורסים שתבחרו.
קורס נאמני בטיחות מזון/תברואה מתומחר בנפרד וכולל את תשלום האגרה למשרד הבריאות, המבחן הפיזי ותעודת "נאמן" רשמית של משרד הבריאות.
אצלנו הקורסים זמינים תמיד וזולים משמעותית מקורסים פרונטליים. כל המחירים מפורטים במחירון
פשוט, לאחר הרישום והרכישה מקבלים מייל לחיבור מהיר למערכת ומתחילים ללמוד מכל מקום ובקצב שמתאים לכם.
הקורסים של אוכל בטוח מתאים לכל מסעדה, במיוחד אם אין לך ניסיון. אוכל בטוח מעניק לך את הידע הנדרש מבחינת בטיחות מזון. חוקים עליהם תוכל לבסס את הפעילות המסעדה, הדרכה לצוות העובדים, וחשוב מכל את היכולת לשמש כנאמן בטיחות מזון/תברואה של העסק. היום יש חובה של לפחות עובד אחד כזה בכל מסעדה.
אוכל בטוח הוא בדיוק בשבילך. ראשית נהלים ברורים והדרכה לצוות יעזור לפזר את האחריות בצורה יותר טובה בין העובדים. נושא בטיחות המזון כשלעצמו צריך להתבצע כך או כך, עם אוכל בטוח אתה יודע מה נדרש ויש לך כלי ניהול חזק להפוך את התהליך לחלק משגרת הפעילות של המסעדה.
וכמובן, כל הקורסים הם קורסים מקוונים שניתן לעשות מכל מקום ובכל זמן מהנוחיות של הטלפון האישי שלך.
מן הסתם יש לך כבר נהלים, הדרכות וצ'ק ליסטים אבל האם נושא בטיחות המזון מקבל ביטוי מספיק? בנוסף אוכל בטוח כולל כלי דיגיטלי מתקדם לביצוע מעקב שוטף אחר ביצוע כל ההדרכות הנדרשות. עובד המבין את החשיבות בשמירה על בטיחות המזון במטבח למען שמירה על בריאות הסועדים יעשה עבודתו בנאמנות ובמקצועיות רבה יותר.
הקורסים המקוונים שלנו מתאימים לכל מי שאוהב לבשל, אם זה באופן מקצועי או בבית למשפחה וחברים. התכנים של אוכל בטוח מתאימים לכל מסעדה, מדוכן מזון ועד מסעדת משלין. אין הבדל בין השניים בהיבט של בטיחות מזון ולכן תוכלו לממש את כל מה שתלמדו אצלכם במטבח בבית.
פודיז, תוכלו לבדוק את המסעדות שאתם מבקרים בהם לא רק בטעם והמראה של האוכל אלה גם איך הם מיישמים ומשלבים בטיחות מזון.